середа, 21 березня 2012 р.

Податкова декларація з ПДВ - як заповнювати

ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ З ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ
(затверджена наказом Мінфіну від 25.11.2011 р. № 1492)

Загальні положення

Подання податкової декларації з податку на додану вартість передбачено п. 46.1 р. II «Адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів)» та ст. 203 р. V «Податок на додану вартість» ПКУ.
Звітний (податковий) період визначається у порядку, встановленому ст. 202 р. V ПКУ, і може дорівнювати одному календарному місяцю, а у випадках, визначених ПКУ, - календарному кварталу.
Відповідно до п. 49.18 р. II та п. 203.1 р. V ПКУ для подання декларації встановлюються такі строки:
– якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному місяцю, декларація подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податку, протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;
– якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному кварталу, декларація подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
Декларація подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податку, одним із таких способів на вибір платника податків:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
в) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

ВСТУПНА ЧАСТИНА

Код рядка 
Код додатка
Найменування рядка 
Пояснення щодо заповнення
07 

Ознака підприємства суднобудування Указується позначка (х) для підприємств суднобудування та літакобудування відповідно (п. 2 р. V Порядку № 1492)
08


Ознака підприємства літакобудування
09 

Ознака постачання в межах угод про розподіл продукції Указується позначка (х) у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг у межах угод про розподіл продукції (п. 2 р. V Порядку № 1492)
10 

Д6
Ознака підприємства (організації) інвалідів Указується позначка (х) підприємствами та організаціями, які засновані громадськими організаціями інвалідів, де кількість інвалідів, які мають у таких організаціях основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менш як 50 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менш як 25 % суми загальних витрат з оплати праці, що відносяться до складу витрат виробництва (п. 2 р. V Порядку № 1492)


РОЗДІЛ I. ПОДАТКОВІ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

Код рядка 
Код додатка 
Найменування рядка 
Пояснення щодо заповнення
Д5 
Операції на митній території України, що оподатковуються за основною ставкою, крім імпорту товарів Включаються оподатковувані за основною ставкою обсяги постачання, здійснені на митній території України, та ті, місце постачання яких відповідно до ст. 186 ПКУ визначено на митній території України (пп. 3.2 р. V Порядку № 1492)
  
Операції, що оподатковуються за нульовою ставкою: 
х 
2.1 
  
експортні операції Вказуються обсяги постачання, що оподатковуються за нульовою ставкою, окремо експортні (рядок 2.1) відповідно до вимог пп. 195.1.1 ПКУ, окремо інші операції (рядок 2.2) відповідно до вимог підпунктів 195.1.2, 195.1.3, п. 211.1 та п. 8, 22 підр. 2 р. XX ПКУ (пп. 3.3 р. V Порядку № 1492) 
2.2 
  
інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою 
Д6 
Операції, що не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу) Заповнюється платником у тому випадку, якщо платник здійснює операції, що не є об'єктом оподаткування, як частину в загальному обсязі постачання та зареєстрований як платник податку на додану вартість відповідно до вимог ПКУ (пп. 3.4 р. V Порядку № 1492) 
Д6 
Операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України Вказується обсяг операцій з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 ПКУ за межами митної території України (пп. 3.5 р. V Порядку № 1492) 
Д6 
Операції, які звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)) Вказується обсяг операцій, звільнених від оподаткування відповідно до ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнених від оподаткування відповідно до підр. 2 р. XX ПКУ та звільнених відповідно до міжнародних договорів (угод) (пп. 3.6 р. V Порядку № 1492)
  
Загальний обсяг постачання (сума значень з 1-го до 5-го рядка колонки А) Вказується загальний обсяг оподатковуваних та неоподатковуваних операцій. Значення цього рядка дорівнює сумі рядків 1, 2.1, 2.2, 3, 4 та 5, і заповнюється тільки колонка А (пп. 3.7 р. V Порядку № 1492)
6.1 
  
з рядка 6 - загальний обсяг операцій звітного періоду, що є об'єктом оподаткування
(рядок 1 + рядок 2.1 + рядок 2.2 + рядок 5) колонки А 
Вказується обсяг операцій, що є об'єктом оподаткування. Цей показник застосовується при розрахунках загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню (пп. 3.7 р. V Порядку № 1492)
Примітка. У рядках 1 - 6 заповнюється тільки колонка А, де вказуються загальні обсяги постачання звітного періоду, які оподатковуються за основною ставкою, за нульовою ставкою, звільнені від оподаткування відповідно до ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнені від оподаткування відповідно до підр. 2 р. XX ПКУ, звільнені від оподаткування відповідно до міжнародних договорів (угод), та обсяги постачання, що не є об'єктом оподаткування відповідно до ст. 196 ПКУ, та ті, що не оподатковуються у зв'язку з визначенням місця постачання послуг за межами митної території України відповідно до пунктів 186.2, 186.3 ПКУ або постачання послуг за межами митної території України. 
При визначенні обсягу постачання товарів/послуг за звітний (податковий) період платник зобов'язаний враховувати значення терміна "постачання товарів" та значення терміна "постачання послуг" (пп. 3.1 р. V Порядку № 1492)
  
Послуги, отримані від нерезидента, місце постачання яких визначено на митній території України Вказуються обсяги послуг, отриманих від нерезидента на митній території України (пп. 3.8 р. V Порядку № 1492)
  
Коригування податкових зобов'язань (рядок 8.1 (+ чи -) + рядок 8.2 (+ чи -))   
8.1 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів постачання та податкових зобов'язань Відображається збільшення або зменшення обсягів постачання та відповідно податкових зобов'язань, що здійснюється відповідно до ст. 192 ПКУ (пп. 3.9 р. V Порядку № 1492)
8.1.1 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів постачання, по яких не нараховувався податок на додану вартість Відображається збільшення або зменшення згідно зі ст. 192 ПКУ обсягів постачання, по яких не нараховувався ПДВ (пп. 3.9 р. V Порядку № 1492)
8.2 
  
коригування податкових зобов'язань у зв'язку з нецільовим використанням товарів, ввезених із застосуванням звільнення від податку на додану вартість (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)) (+) Вказуються суми збільшення податкових зобов'язань, що виникають у зв'язку із нецільовим використанням товарів, увезених у пільговому режимі (пп. 3.9 р. V Порядку № 1492)
  
Усього податкових зобов'язань
(сума значень рядків (1 + 7 + 8 (- чи +)) колонки Б) 
Визначається сума значень рядків 1, 7 та 8 колонки Б

РОЗДІЛ II. ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ 

Код рядка 
Код додатка 
Найменування рядка 
Пояснення щодо заповнення
10 
Д5 
Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) з податком на додану вартість на митній території України товарів/послуг та необоротних активів з метою їх використання виключно у межах господарської діяльності платника податку для здійснення операцій, які: 
х
10.1 
  
підлягають оподаткуванню за основною ставкою та нульовою ставкою 

10.2 
  
не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України) 

11 
  
Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) без податку на додану вартість на митній території України товарів/послуг та необоротних активів з метою їх використання у межах господарської діяльності платника податку для здійснення операцій, які: 
х
11.1 
  
підлягають оподаткуванню за основною ставкою та нульовою ставкою 

11.2 
  
не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України) 

12 
  
Імпортовані товари, необоротні активи та отримані від нерезидента на митній території України послуги з метою їх використання у межах господарської діяльності платника податку для здійснення операцій, які оподатковуються за основною ставкою та нульовою ставкою: 
х 
12.1 
  
обсяг придбання, податок на додану вартість, сплачений митним органам   
12.2 
  
погашені податкові векселі (для підприємств суднобудування) Вказується обсяг ввезення (імпорту) товарів, при митному оформленні яких сплату ПДВ було відстрочено шляхом видачі податкового векселя відповідно до підр. 3 р. XX ПКУ (тільки для підприємств суднобудівної промисловості (клас 35.11 групи 35 КВЕД ДК 009:2005). Цей рядок заповнюється у звітному (податковому) періоді, у якому податкові векселі оплачені (пп. 4.2 р. V Порядку № 1492)
12.3 
  
обсяг придбання товару, ввезеного із застосуванням звільнення від податку на додану вартість (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди))   
12.4 
  
послуги, отримані від нерезидента, місце постачання яких знаходиться на митній території України   
13 
  
Імпортовані товари, необоротні активи та отримані від нерезидента на митній території України послуги з метою їх використання у межах господарської діяльності платника податку для здійснення операцій, які не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України): 
х 
13.1 
  
обсяг придбання товару, податок на додану вартість по якому сплачений митним органам   
13.2 
  
обсяг придбання товару, ввезеного із застосуванням звільнення від податку на додану вартість (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди))   
13.3 
  
послуги, отримані від нерезидента, місце постачання яких знаходиться на митній території України   
14 
  
Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) товарів/послуг та необоротних активів на митній території України, імпорт товарів, необоротних активів та отримання від нерезидента на митній території України послуг, які не призначаються для їх використання у господарській діяльності 
х 
14.1 
Д5 
з податком на додану вартість Вказується обсяг придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) товарів/послуг та необоротних активів на митній території України, обсяг імпорту товарів та необоротних активів та обсяг отримання від нерезидента на митній території України послуг, які не призначаються для використання у господарській діяльності, з ПДВ (рядок 14.1) та без ПДВ (рядок 14.2) (пп. 4.3 р. V Порядку № 1492)
14.2 
  
без податку на додану вартість 
15 
Д5, Д7 
Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення, ввезення) з податком на додану вартість товарів/послуг та необоротних активів, які частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково в операціях, які не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України): У колонці А вказується обсяг придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, ввезення) з ПДВ товарів/послуг та необоротних активів, які частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково в операціях, які не є об'єктом оподаткування (ст. 196 ПКУ), та/або звільнені від оподаткування (ст. 197 ПКУ, підр. 2 р. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 ПКУ за межами митної території України) (пп. 4.4 р. V Порядку № 1492)  
15.1 
  
частина*, що включається до складу податкового кредиту












 
ЧВ - значення колонки 5 таблиці 1 Д7

Розрахунок частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях здійснюється за попередній календарний рік. Для новоствореного платника та/або платника, у якого протягом попереднього календарного року були відсутні неоподатковувані операції, - перший звітний (податковий) період, у якому задекларовані такі операції. 
Відповідний розподіл суми ПДВ для визначення частини податкового кредиту здійснюється відповідно до визначеної у колонці 5 таблиці 1 Д7 частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях. 
Визначена частка використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях застосовується протягом поточного календарного року (пп. 4.4 р. V Порядку № 1492)
15.2 
  
частина*, що не включається до складу податкового кредиту   
Примітка. До рядків 10 - 15 включаються обсяги придбання (виготовлення, будівництва, спорудження, створення) з ПДВ або без ПДВ товарів/послуг, необоротних активів на митній території України, імпортованих товарів, необоротних активів, отриманих на митній території України від нерезидента послуг з метою їх подальшого використання у межах господарської діяльності платника податку, а також тих, які не призначаються для використання у господарській діяльності або придбані з метою використання для постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 ПКУ за межами митної території України, окремо за напрямами використання (здійснення операцій, які підлягають оподаткуванню, звільнені від оподаткування, не є об'єктом оподаткування) (пп. 4.1 р. V Порядку № 1492)
16 
  
Коригування податкового кредиту (сума значень рядків (16.1 (+ чи -) + 16.1.2 (+ чи -) + 16.2 + 16.3 + 16.4 (+ чи -))   
16.1 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів придбання та податкового кредиту, який було включено у рядок 10.1 Відображається коригування згідно зі ст. 192 ПКУ обсягів придбання податкового кредиту, який було включено у рядок 10.1 (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
16.1.1 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів придбання, по яких не нараховувався податок на додану вартість Відображається збільшення або зменшення згідно зі ст. 192 ПКУ обсягів придбання, по яких не нараховувався ПДВ (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
16.1.2 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів придбання та податкового кредиту, який було включено у рядок 15.1 Відображається коригування згідно зі ст. 192 ПКУ обсягів придбання та податкового кредиту, який було включено у рядок 15.1. Значення цього рядка враховується при коригуванні податкового кредиту після перерахування частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року операцій та перерахування частки використання необоротних активів в оподатковуваних операціях за результатами 12, 24 і 36 місяців (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
16.1.3 
Д1 
коригування згідно зі статтею 192 розділу V Кодексу обсягів придбання, які було включено у рядок 15.2 Відображається коригування згідно зі ст. 192 ПКУ обсягів придбання, за якими ПДВ не включався до податкового кредиту і які було включено у рядок 15.2 (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
16.2 
  
коригування податкового кредиту внаслідок часткового використання товарів/послуг, необоротних активів в операціях сільськогосподарського або переробного виробництва (-) Відображається коригування, пов'язане з використанням раніше придбаних товарів/послуг, необоротних активів частково для виготовлення сільськогосподарськими підприємствами сільськогосподарських товарів/послуг або переробними підприємствами готової продукції, а частково для виготовлення інших товарів/послуг. 
Таке коригування проводиться виходячи із залишкової вартості необоротних активів та вартості залишків товарів, що використовуються чи підлягають використанню в сільськогосподарському або переробному виробництві відповідно до частки використання таких товарів/послуг, необоротних активів в операціях сільськогосподарського або переробного виробництва та в інших операціях (для сільськогосподарських підприємств не нижче питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг, розрахованої відповідно до вимог п. 209.6 ПКУ):
а) у разі зміни напряму використання товарів/послуг, необоротних активів з іншої діяльності на діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства або на діяльність з виготовлення готової продукції переробним підприємством;
б) при реєстрації сільськогосподарського підприємства як суб'єкта спеціального режиму оподаткування (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
 
16.3 
  
коригування податкового кредиту по постачанню сільськогосподарської продукції у митному режимі експорту (переноситься з рядка 12.3 декларації (скороченої))(+) Відображаються суми ПДВ, включені до податкового кредиту за операціями сільськогосподарських підприємств із вивезення сільськогосподарської продукції у митному режимі експорту. Значення цього рядка переноситься з рядка 12.3 декларації (скороченої) (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
16.4 
Д7 
коригування податкового кредиту у зв'язку з перерахунком частки використання товарів/послуг та/або необоротних активів в оподатковуваних операціях Відображається коригування податкового кредиту у зв'язку з перерахунком частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року оподатковуваних та неоподатковуваних операцій.
Такий перерахунок здійснюється платником податку за підсумками календарного року. У разі зняття з обліку платника податку, у тому числі за рішенням суду, перерахунок частки здійснюється виходячи з фактичних обсягів оподатковуваних та неоподатковуваних операцій, проведених з початку поточного року до дати зняття з обліку. 
Перерахунок частки використання товарів/послуг в оподатковуваних операціях виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року оподатковуваних та неоподатковуваних операцій здійснюється у порядку та за формою згідно з таблицею 2 Д7. 
Результати перерахунку сум податкового кредиту відображаються у податковій декларації за останній звітний (податковий) період року. У разі зняття з обліку платника податку, у тому числі за рішенням суду, коригування відображається платником податку у податковій декларації останнього податкового періоду, коли відбулося зняття з обліку (пп. 4.5 р. V Порядку № 1492)
 
17 
  
Усього податкового кредиту
(сума значень рядків (10.1 + 12.1 + 12.2 + 12.4 + 15.1 + 16 (- чи +)) колонки Б) 
х 

РОЗДІЛ III. РОЗРАХУНКИ З БЮДЖЕТОМ ЗА ЗВІТНИЙ ПЕРІОД 

Код рядка
Код додатка
Найменування рядка 
Пояснення щодо заповнення
18 
  
Позитивне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду
(рядок 9 - рядок 17) (позитивне значення) 
Заповнюється, якщо в результаті розрахунку різниці між сумою податкових зобов'язань і податкового кредиту отримано позитивне значення (пп. 4.6.1 р. V Порядку № 1492)
19 
  
Від'ємне значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду
(рядок 17 - рядок 9) (позитивне значення) 
Заповнюється, якщо в результаті розрахунку значення різниці між сумою податкових зобов'язань і податкового кредиту отримано від'ємне значення (пп. 4.6.2 р. V Порядку № 1492)
20 
  
Зарахування від'ємного значення різниці поточного звітного (податкового) періоду: 
х 
20.1 
  
у зменшення суми податкового боргу з податку на додану вартість Якщо за результатами поточного звітного (податкового) періоду платником податку визначено від'ємне значення різниці між сумою податкових зобов'язань і сумою податкового кредиту (заповнено рядок 19), така сума враховується у зменшення суми податкового боргу за попередні звітні (податкові) періоди з ПДВ, у т. ч. розстроченого або відстроченого відповідно до ПКУ (що значиться на особовому рахунку платника на перше число звітного (податкового) періоду (відображається у рядку 20.1)), а решта зараховується до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (відображається у рядку 20.2 декларації поточного звітного (податкового) періоду та переноситься до рядка 21.1 декларації наступного звітного (податкового) періоду) (пп. 4.6.3 р. V Порядку № 1492) 
20.2 
  
до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду
(рядок 19 - рядок 20.1)
(значення цього рядка переноситься до рядка 21.1 декларації наступного звітного (податкового) періоду**) 
21 
  
Залишок від'ємного значення попереднього звітного (податкового) періоду, що включається до складу податкового кредиту поточного звітного (податкового) періоду
(рядок 21.1 + рядок 21.2 + рядок 21.3): 
  
21.1 
  
значення рядка 20.2 декларації попереднього звітного (податкового) періоду   
21.2 
  
значення рядка 24 декларації попереднього звітного (податкового) періоду   
21.3 
  
зменшено/збільшено залишок від'ємного значення за результатами перевірки податкового органу Відображується збільшення або зменшення залишку від'ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (рядок 24) за результатами камеральної чи документальної перевірки, проведеної органом державної податкової служби (пп. 4.6.7 р. V Порядку № 1492)
22 
Д2 
Залишок від'ємного значення попереднього звітного (податкового) періоду, за вирахуванням суми податку, яка підлягає сплаті до бюджету за підсумками поточного звітного (податкового) періоду
(рядок 21 - рядок 18) 

23 
Д3 
Сума, що підлягає бюджетному відшкодуванню (рядок 3 Д3) (рядок 23.1 + рядок 23.2): До рядка 23 декларації за поточний звітний (податковий) період переноситься значення рядка 3 Д3. 
Залежно від обраного платником напряму повернення суми бюджетного відшкодування (на рахунок цього платника у банку або у зменшення податкових зобов'язань з податку на додану вартість наступних податкових періодів) така сума вказується або в рядку 23.1, або у рядку 23.2, або частково розподіляється у рядках 23.1 та 23.2 декларації (пп. 4.6.5 р. V Порядку № 1492)
23.1 
Д4 
на рахунок платника у банку 
23.2 
  
у зменшення податкових зобов'язань з податку на додану вартість наступних звітних (податкових) періодів 
24 
  
Залишок від'ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду (рядок 22 - рядок 23)
(значення цього рядка переноситься до рядка 21.2 декларації наступного звітного (податкового) періоду) 
Відображається залишок від'ємного значення після бюджетного відшкодування, який включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду та переноситься до рядка 21.2 декларації наступного звітного (податкового) періоду (пп. 4.6.6 р. V Порядку № 1492)
25 
  
Сума податку на додану вартість, яка підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет за підсумками поточного звітного (податкового) періоду з урахуванням залишку від'ємного значення попереднього звітного періоду
(рядок 18 - рядок 21) 
Вказується сума ПДВ, яка підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет за підсумками поточного звітного (податкового) періоду, з урахуванням залишку від'ємного значення попереднього звітного (податкового) періоду (пп. 4.6.8 р. V Порядку № 1492)

____________
Визначається виходячи з частки, розрахованої у таблиці 1 додатка 7 до декларації, і застосовується протягом поточного року. ** Для підприємств суднобудування і літакобудування - декларації поточного звітного (податкового) періоду. 































Немає коментарів:

Дописати коментар