неділя, 4 березня 2012 р.

Перевірки якості харчових продуктів

Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 31.12.2011 р. № 36 затверджено перелік харчових продуктів, які зазвичай представляють високий та низький ризик для здоров'я людей, а також критерії для складання програми вибіркового санітарного контролю харчових продуктів. До продукції з високим ризиком належать молочні та м'ясні продукти, риба, яйця, кондитерські вироби з кремом, дитяче харчування; з низьким - хліб, крупи, овочі, напої (вода, соки) тощо.

Крім того, затверджено спеціально визначений відсоток вантажів, які представляють ризик для здоров'я людей та підлягають обов'язковому розширеному санітарному контролю згідно з програмою вибіркового санітарного контролю за імпортними харчовими продуктами, підконтрольними Держсанепідслужбі України. Відсоток підконтрольних вантажів харчових продуктів, які зазвичай представляють високий ризик для здоров'я людей, не повинен перевищувати 20%, а низький ризик - 5%.

Немає коментарів:

Дописати коментар