четвер, 1 березня 2012 р.

Відповіді на типові запити до фахівців Держстату щодо КВЕД-2005, КВЕД-2010, перекодування кодів та перехідних таблиц.

Нижче наведено перелік типових запитів, котрі отримав Держстат України щодо правильного вибору кодів видів діяльності згідно КВЕД-2010 та КВЕД-2005

Підкажіть, будь ласка, до якого виду діяльності по КВЕД-2005 відноситься діяльності диспетчера служби таксі?
Діяльність диспетчерів служби таксі за КВЕД-2005 класифікується у позиції 63.21.2 "Функціонування інфраструктури автомобільного та міського транспорту".

Що означає «спеціалізований магазин» і що означає «Неспеціалізований магазин»?
Під спеціалізованим магазином у КВЕД розуміють магазин роздрібної торгівлі, який спеціалізується на продажу певної групи товарів (м'ясо або риба, або овочі, або фрукти, або одяг і т.п.). У неспеціалізованих магазинах роздрібної торгівлі (супермаркетах) продають широкий асортимент товарів без певної спеціалізаці.

Підкажіть, будь ласка, якщо підприємець знімає склад для своїх потреб (оптова торгівля) та укладає договір складського зберігання з іншими особами на цей же склад - який це вид діяльності?
У цьому випадку економічною діяльністю є надання іншим особам послуг зі зберігання, яку за КВЕД-2005 класифікують у позиції 63.12.0 "Складське господарство".

Підкажіть, будь ласка, правильний КВЕД для діяльності "Встановлення та обслуговування домофонів".
Діяльність з установлення та подальшого обслуговування домофонів за КВЕД-2005 відноситься до електромонтажних робіт (позиція 45.31.0).

Який код виду економічної діяльності за КВЕД-2010 буде у 2012 році у арбітражних керуючих?
Краще за все цю діяльність відносити до класу 70.22 "Консультування з питань комерційної діяльності й керування", оскільки відповідно до пояснень до КВЕД-2010 "Цей клас включає надання консультаційних послуг, управлінську та організаційну підтримку компаніям та іншим організаціям з питань управління, корпоративного стратегічного та операційного планування, визначення напрямків розвитку бізнесу, управління змінами, зниження собівартості та інших фінансових питань; маркетингові цілі та політику; кадрову політику та планування; стратегію виплат компенсацій та пенсій, планування виробництва та контроль".

Як класифікувати діяльність з суборенди нерухомості?
За КВЕД-2005 - у підкласі 70.20.0 "Здавання в оренду власного нерухомого майна"
За КВЕД-2010 - у класі 68.20 "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна"

Ми закуповуємо у населення живих свиней, а продаємо м"ясо на ринку. Який нам брати КВЕД?
47.81 "Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами"

Планую розпочати власну справу з продажу кави (як приготованого напою) та морозива з переобладнаного авто. Додатково планую продаж батончиків, шоколадок, напоїв у пляшках. Відповідно не можу точно визначитися з видом діяльності за КВЕДом 2012
56.30 "Обслуговування напоями"

Виробництво стендів, кабінетних покажчиків (табличок), вивісок для магазинів (без застосування електронних або електричних компонентів)
32.99 Виробництво іншої продукції, н.в.і.у

Діяльність у сфері проведення виставок (художніх , фотовиставок) за КВЕД 2010.
82.30 Організування конгресів і торговельних виставок

Виробництво автомобільних ароматизаторів
20.41 Виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування

Діяльність кредитних спілок (неприбуткових об'єднань громадян)
64.92 Інші види кредитування

Оціночна діяльність
Оціночна діяльність не має окремої (індивідуальної) класифікаційної позиції і класифікується в залежності від предмета й мети діяльності суб'єкта господарювання, що її здійснює.
Надання послуг з оцінки нерухомого майна, пов'язаних із його купівлею, продажем та здаванням в оренду, відносять до класу 68.31 "Агентства нерухомості". Оцінку завданих майнових втрат та збитків у разі настання страхового випадку відносять до класу 66.21 "Оцінювання ризиків та завданої шкоди". Інші види оціночної діяльності (окрім оцінювання нерухомого майна та об'єктів страхування) класифікують у класі 74.90 "Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у.").

Немає коментарів:

Дописати коментар