середа, 14 березня 2012 р.

Як змінити систему оподаткування з 2-го кварталу

Через певні обставини не всі підприємці, які бажають застосовувати спрощену систему оподаткування, змогли перейти на сплату єдиного податку з 1 січня 2012 року. Деякі з них отримали відмову в такому переході через наявність податкового боргу, помилок у заповненні заяви, неправильного зазначення видів діяльності або вибору групи єдинників.

Такі підприємці можуть зробити ще одну спробу стати спрощенцями - перейти на сплату єдиного податку з II кварталу поточного року.

Звертаємо увагу на те, що в цьому випадку заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - заява) слід подати не пізніше ніж 16 березня 2012 року.

Можлива ситуація й навпаки. підприємець із нового року перейшов на спрощенку, однак переконався, що так працювати йому невигідно і хоче перейти на загальну систему. Відмовитися  від єдиного податку (незалежно від групи єдинника) також можна  з наступного кварталу. Підприємець має подати заяву пізніше ніж за 10 календарних днів до початку кварталу, тобто не пізніше 21-го березня. Для відмови від спрощенки заповнюється п.5.4 заяви.
Якщо єдинник хоче змінити групу, заява подається не пізніше ніж 20-го числа місяця, наступного за звітним кварталом, тобто не пізніше ніж 20 квітня. Про зміну ставки єдиного податку слід зазначити в п. 5.2 зяви.

Немає коментарів:

Дописати коментар