четвер, 29 березня 2012 р.

Розпочато всеукраїнський збір підписів за зниження ставки ЄСВ до 18,1%

Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця» розпочало всеукраїнський збір підписів під листом до Президента України В. Януковича щодо зменшення фіскального навантаження на фонд заробітної плати для легалізації зарплат. Відповідний законопроект розроблений та знаходиться на розгляді в Кабінеті Міністрів України з минулого року, але його схвалення затягується.

Питання офіційного працевлаштування є ключовим. Жодні соціальні ініціативи не будуть стосуватися мільйонів людей, поки вони не працюють легально. В першу чергу мова йде про єдиний соціальний внесок. Його базова ставка в 34,7% є непідйомною для переважної більшості видів діяльності, вона заганяє в тінь працівників. Сьогодні сумарно при виплаті 1 гривні заробітної плати держава стягує податків та внесків до 1 грн. 20 коп.

Проте і роботодавці, і наймані працівники зацікавлені в тому, щоб бізнес працював легально, а офіційні зарплати зростали.

Малий і середній бізнес стоїть на тому, що платежі повинні бути посильні, а покарання за порушення закону – невідворотне. Тоді їх заплатять всі, внаслідок чого доходи місцевого бюджету та Пенсійного фонду будуть зростати. І не менш важливо те, що люди тільки так отримують соціальні гарантії.

«Ще в травні 2011 року Урядом було створено робочу групу по зниженню ставки єдиного соціального внеску. Результатом її роботи став розроблений підприємцями законопроект по зниженню базової ставки з 34,7% до 18,1%, компенсаторами якої буде детінізація та ефективне використання коштів соціальної підтримки. Сьогодні цей документ знаходиться на розгляді в Уряді, проте коли він буде схвалений і переданий на розгляд парламенту, ніхто з офіційних осіб не повідомляє. Ми не отримали жодної чіткої відповіді. І тому сьогодні розпочинаємо всеукраїнський збір підписів під зверненням до Президента України на підтримку законопроекту щодо зниження ставки єдиного соціального внеску і легалізації зарплат», - підсумувала Оксана Продан.

Немає коментарів:

Дописати коментар